Incheon Havaalanı

  • Havalimanı tipi:  Sivil
  • Sahibi: Kore Cumhuriyeti Hükümeti
  • İşletici: Incheon International Airport Corporation
  • Hizmet verdiği şehir: Seul
  • Yer: Seul, Güney Kore
  • Açılış: 29 Mart 2001
  • Koordinatlar: 37°27′48″K 126°26′24″D
  • Web sitesi: www.airport.kr

Incheon Uluslararası Havalimanı, ülkenin en büyük havalimanıdır, Incheon şehri sınırları içerisinde yer alır. 2001 yılında açılmış olan Incheon Havalimanı deniz dolgusu ile elde edilmiş adacık üzerine inşa edilmiştir. Güney Kore ve hatta Doğu Asya’nın en işlek havalimanlarından biridir. Kargo açısından dünyanın en işlek ikinci, uluslararası yolcular için ise en işlek havalimanıdır.

Incheon Uluslararası Havalimanı, Kuzeydoğu Asya’nın ana ulaşım merkezlerinden biridir. Sürekli olarak dünyadaki ilk on havaalanında yer alan bu liman, “Global Traveller” tarafından üst üste dört yıl boyunca ‘Dünyanın En İyi Havalimanı’ unvanını da almıştır. Incheon Uluslararası Havaalanı, açılışından bu yana ödül kazanmaya devam etmiş ve hizmet kalitesi övgüyle karşılanmıştır.

Havalimanı, her biri bir ulaşım merkezi, ortak alan ve gümrüksüz alanı kapsayan Terminal 1 ve Terminal 2’den oluşur. Terminal 1’in beş katı, Terminal 2’nin altı katı vardır. Böyle geniş bir alanda, hizmet kalitesi takdire şayandır. İster uçuşunuzdan saatler önce varın, isterse bir gece konaklayın, Incheon Uluslararası Havalimanı’nda geçireceğiniz her dakikanın tadını çıkarabilirsiniz! Nasıl mı?

Darakhyu

Yorgun yolcular için sıcak bir duş ve rahat bir yatak Incheon Havalimanında mevcut! Belki sadece gözlerinizi birkaç saat kapalı tutup dinlendireceksiniz, ancak bunun için pahalı bir otel odasına servet ödemenize gerek yok. Bir kapsül oteli olan Darakhyu veya bir sauna olan Spa On Air, uygun fiyata iyi bir gece uykusu çekmenizi sağlayan ve sizi biraz olsun dinlendiren mükemmel bir hizmettir. Ya da dinlenmek değil de, bir uçuş arasında veya sonrasında ferahlamak istiyorsanız, 24 saat açık, şampuan ve vücut yıkama ile donatılmış havaalanının duş odasından yararlanabilirsiniz. İnanın ki tüm yolcular için ücretsizdir. Duş kitleri ise Terminal 1’deki duş odasında küçük bir ücret karşılığında (transit yolcular için ücretsiz) satın alınabilir. Bununla birlikte, kitler sadece 07: 00-21: 00 saatleri arasında mevcuttur. Darakhyu ve havaalanı duş odaları her iki terminalde de mevcuttur, ancak Spa on Air yalnızca Terminal 1’de mevcuttur.

Küçük çocuklarla seyahat etmek yorucu olabilir. Neyse ki, Incheon Uluslararası Havaalanı, ebeveynlerin karşılaştığı zorlukları telafi etmek için tamamen donanımlıdır. Ebeveynler, bebeklerini rahatça besleyebilir, çocuk bezlerini değiştirebilir veya tüm yıl boyunca 24 saat açık olan kreş odalarını kullanabilirler. Küçük çocuklar, burada enerjilerini atarken siz de biraz olsun dinlenirsiniz.  Not: Çocuk Oyun Alanlarındaki oyun ekipmanlarının kullanımı 3-8 yaş arası çocuklarla sınırlıdır.

Tüm gezginler yurtdışına seyahat ederken sağlıklarını korumaya özel dikkat göstermelidir. Ancak, aniden hasta hissediyorsanız endişelenmenize gerek yok; Inha Üniversitesi Havaalanı Tıp Merkezi’ni ziyaret etmeniz yeterli olacaktır. Havaalanındaki tek hastane olarak, gezginler diş bakımından dahiliyeye kadar pek çok tedaviden yararlanabilirler. Terminal 1’deki tıp merkezi tüm yıl boyunca 24 saat açıktır, Terminal 2’deki merkez hafta içi 08:30 – 18:00 ve hafta sonları ve resmi tatillerde 08:30 – 15:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Yine de güncel bilgi için havaalanının resmi web sitesinden saatlerin kontrol edilmesi tavsiye edilir. Tüm hastalar, ülkelerine döndükten sonra takip tedavisi için bir hastaneye başvurmak üzere uluslararası bir tedavi kaydı olan Meda formu da alabilirler. Reçetesiz satılan ilaçlara ihtiyacınız olması durumunda havalimanında eczaneler de mevcuttur.

Uluslararası gezginlerin Kore’nin seçkin geleneksel kültürünü görebileceği kültürel alanlar da vardır. Kore Kültür Caddesi tam da böyle bir yerdir. Terminal 1’de tüm ziyaretçilere açık olan gizli bir dinlenme alanıdır. Kore’nin doğası ve kültürel mirası burada sergilenir.

Terminal 2’de ayrıca beşinci katta gelişmiş bir PR salonu ve gözlemevi bulunmaktadır. Gözlemevi, insanların taksi yaparken uçakları izlemelerini sağlar. PR salonu, havalimanını gezmek için VR teknolojisini kullanır ve havalimanının açılışından bugüne kadar geçirdiği değişiklikleri gözler önüne serer.

Check-in ve bagaj bırakma sürecinden olabildiğince çabuk geçmek için, otomatik check-in kiosklarını ve self-bag drop servislerini kullanabilirsiniz. Belirli kurallara tabii vizeleri olan veya gerekli check-in prosedürleri olan gezginler için kullanım sınırlı olabilir. Biletiniz, pasaportunuzu tarayarak veya rezervasyon numaranızı yazarak kiosklardan check-in inizi yapabilirsiniz.

Güney Kore TOP 5

Güney Kore, resmi olarak Kore Cumhuriyeti olarak geçer. Doğu Asya’da, Kore yarımadasının güney kısmını kaplayan bir ülke olarak kuzeyinde Kuzey Kore ile kara sınırı vardır. Kore Yarımadası, Asya kıtasının kuzeydoğu kısmından güneye doğru uzanır. Ülke ayrıca Çin ve Japonya ile deniz sınırlarını paylaşır.

99.678 km²’lik bir alana sahip olan ülke, İzlanda’nın büyüklüğündedir veya ABD’nin Pennsylvania eyaletinden biraz daha küçüktür.

Güney Kore’nin nüfusu 50,8 milyondur (2016 yılında), en büyük şehri ve başkenti Seul’dür. Busan Güney Kore’nin ikinci şehri ve büyük bir limanıdır. Resmi dil Korece’dir.

Ülke uzun bir geçmişe ve gururlu bir geleneğe sahiptir. Budizm ve Konfüçyüsçülük ulusun toplumunu ve kültürünü etkilemiştir.

Koreliler, diğer pek çok Asyalı gibi Moğolların torunlarıdır. Komşuları Japon ve Çinlilerden farklıdırlar. Koreliler kendi dilleri, kültürleri ve geleneklerine sahip homojen bir etnik grupturlar.

Son 50 yılda, Güney Kore kendini tarım toplumundan dünya ekonomik sahnesinde endüstri liderine dönüştürmüştür. Eğitim, bilim, teknoloji ve sosyal refah alanında ilerleme kaydetmişlerdir.

II. Dünya Savaşı’ndan sonra, Kore Yarımadası’nın güney yarısında (15 Ağustos 1945’te) bir cumhuriyet kurulurken, kuzeyde komünist tarzda bir hükümet kurulmuştur.

Kore Savaşı (1950-53) sonrası Güney Kore hızlı ekonomik büyüme kaydetmiş ve kişi başına gelir Kuzey Kore seviyesinin 13 katına çıkmıştır.

Haziran 2000’de, güneyin o zamanki Cumhurbaşkanı KIM Dae-jung ve kuzeyin lideri KIM Chong-il arasında tarihi bir ilk güney-kuzey zirvesi gerçekleşmiştir. Aralık 2000’de Başkan KIM Dae-jung, Asya’daki demokrasi ve insan haklarına yaşam boyu bağlılığından dolayı Noble Barış Ödülü’nü kazanmıştır. Nobel Ödülü kazanan ilk Korelidir.

Güney Kore’de gezilecek yerler TOP5

  • Lotte World
Lotte World

Seul’deki 123 katlı 554,5 m’lik süper gökdelen Lotte World Tower, Kore Yarımadası’ndaki en yüksek binadır. 3 Nisan 2017’de halka açılmıştır. Bazı eleştirmenler, gökdelenin, Güney Kore’nin ekonomisine ve politikasına egemen olan chaebol olarak bilinen Kore ailesinin sahip olduğu güçlü holdingler gibi şehrin üzerinde yükseldiğini söylüyor.

  • Hanok Köyü

Seul’de yer alan Kore geleneksel köyüdür. Bu geleneksel köy, hanok’un birçok sokağından meydana gelir. 600 yıllık kentsel bir çevreyi görmek istiyorsanız bu farklı yeri deneyimlemenizi tavsiye ederiz.

  • N Seul Kulesi

1969 yılında televizyon ve radyo yayınlarının kitlelere ulaştırılabilmek amacıyla yapılmıştır. Aslında kurulan ilk televizyon kulesidir. Seul Kulesi bünyesinde pek çok farklı yeme-içme alanı barındırır. Hava karardığı başlaması ile beraber kulenin ışıklı görünümü sunduğu manzarayı oldukça etkileyici kılmaktadır.

Haeundae Beach
  • Haeundae Beach

Haeundae Plajı, Busan’da yer alan kentsel bir plajdır. Bu plaj görsel olarak dünyanın pek çok kumsalına taş çıkarır özelliktedir. Ülkenin en meşhur plajlarından biri olarak yıl boyu çeşitli festivallere tanıklık eder.

  • Changdeokgung

Seul’de bulunan bir saraydır. UNESCO mirasları arasında yer alan bu saray Joseon Hanedanı kralları tarafından yaptırılan “Beş Büyük Saray”‘dan biridir. Kore’nin geleneksel kültürüne ilişkin detaylar görebileceğiniz bu yapı da fotoğraf çektirmeden şehri terk etmeyin deriz.

One thought on “Incheon Havaalanı

  • 30 Temmuz 2020 tarihinde, saat 02:54
    Permalink

    Asya turumun başlangıç noktası olan hava alanı. Yukarıdaki resimlerde de görünen Lotte Tower’ın hemen ilerisindeki Songpa-gu bölgesinde şu anda adını hatırlamadığım bir hotelde kalmıştım. Toplamda 8 ayımı geçirdiğim Seul, hayatımın en keyifli günlerini de bana sunan şehir olmuştu.

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir