2020 Dünyanın En İyi Havayolları Listesi

Dünyanın en iyi havayollarının 2020 listesi çıktı ve bu yıl Singapur Havayolları tahtını Yeni Zelanda Havayolları’na (Air New Zealand) bıraktı.

Air New Zealand

Her yıl heyecanla beklenen “Havayolu Mükemmellik Ödülleri”, Avustralya’nın Perth şehri merkezli bir derecelendirme sitesi olan AirlineRatings.com tarafından gerçekleştiriliyor.

Hangi havayolunun kazandığı belirlenirken ajansın editörleri

  • Operasyonel güvenlik
  • Yolcu değerlendirmeleri
  • Kârlılık
  • Yatırım derecelendirmesi
  • Filo yaşı
  • Uzun mesafeli uçuşlarda birinci sınıf ekonomi ve diğer sınıflardaki oturma seçenekleri

gibi bir dizi anahtar faktörü göz önünde bulunduruyor.

Yeni Zelanda Havayolları son yedi yılın altısında her zaman en üst sırada yer aldığı için sürpriz bir isim olmadı. Sadece pek çok kimseyi şaşırtan Singapur Havayolları’nın birinciliği kaptırması oldu. Yine de Singapur Havayolları, olağanüstü yeni birinci sınıf süitleri ve sektör lideri yemek ve şarap menüleri sayesinde ikinci sırayı yakalayarak pek de aşağılara düşmedi.

Singapur Airlines

Yeni Zelanda Havayollarını bu yıl birinciliğe taşıyan özellik, kısa süre önce tamamen yeni birinci sınıf süitleri oldu, ayrıca yeni business sınıfı koltukları da göz boyadı desek yeridir. Birinci sınıf ve business sınıfında çarpıcı yeni kabinlerin yanı sıra pandemi boyunca ülkesinin ve şirketin takındığı güvenlik tedbirlerinin de bu derecede payı vardı.

Şimdi AirlineRatings.com’un 2020 yılı için dünyanın en iyi havayollarının tam listesine birlikte bakalım…

  1. Air New Zealand
  2. Singapore Havayolları
  3. All Nippon Havayolları
  4. Qantas Havayolları
  5. Cathay Pacific Havayolları
  6. Emirates Havayolları
  7. Virgin Atlantic Havayolları
  8. EVA Air
  9. Qatar Havayolları
  10. Virgin Australia
  11. Lufthansa
  12. Finnair
  13. Japan Havayolları
  14. KLM
  15. Korean Havayolları
  16. Hawaiian Havayolları
  17. British Havayolları
  18. Alaska Havayolları
  19. Delta Havayolları
  20. Etihad Havayolları

AirlineRatings.com, genel sıralamaya ek olarak 13 tane belirli kategoride bireysel kazananları da seçmiştir. İşte o sonuçlar…

En İyi First Class: Singapore Airlines, yeni birinci sınıf süitleriyle birincilik ödülü aldı.

En İyi Business Class: Genel sıralamada dokuzuncu sıraya gerilemesine rağmen, Qatar Airways bu yıl yine en iyi business class unvanını korudu.

En İyi Premium Ekonomi: Yeni Zelanda Havayolları bu turu konforlu koltuklar ve lüks olanaklar sayesinde kazandı.

En İyi Ekonomi: Virgin Australia, Boeing 777 uzun yol filosundaki geniş kabinler sayesinde burada galibiyet elde etti.

En İyi Kabin Ekibi: Virgin Australia da üst üste ikinci yıl bu kupayı eve götürdü. Kabin ekibinin başarısı dünyanın en iyisi olarak geçti.

En İyi Yemek Servisi: Qatar Airways, talep üzerine yemek servisi sayesinde bu kategoride bir yıl daha tam puan aldı.

En İyi Lounge (Salon Hizmeti): Qantas Havayolları, bir yıl daha bu kategoride şampiyon olarak kaldı.

En İyi Uçak İçi Eğlence Sistemi: Emirates bu yıl tıpkı geçen yıl da bu kategoriyi kazandığı gibi kazandı. Emirates zaten IFE’nin öncülerinden biri olarak ekonomi sınıfında koltuk arkası videoları kuran ilk şirkettir.

En İyi Ultra Düşük Maliyetli Taşıyıcı: Vietnam merkezli havayolu VietJet, “milyonlara uygun fiyatlı seyahat getiren akıllı bir iş planı” sayesinde burada bir kez daha en büyük ödülleri kazandı.

En İyi Uzun Mesafe Havayolu: AirlineRatings.com, bu kategoriyi bölgelere göre ayırdı ve bölge bazında ödüllerini dağıttı. Orta Doğu ve Afrikada Emirates, Asya’da Cathay Pacific, Avrupa’da Lufthansa ve Amerika’da Delta Havayolları bu ödüle layık görüldü.

En İyi Düşük Maliyetli Havayolu: Yine bölgelere göre buradaki kazananlar Amerika’da JetBlue, Avrupa’da Wizz Air, Asya’da Air Asia, Orta Doğu ve Afrika’da ise Air Arabia oldu.

Havacılık sektörüne ve bu sektörün en iyi oyunculara daha genel bir bakış için, Condé Nast Traveler, Travel + Leisure ve SkyTrax dâhil olmak üzere diğer büyük yayınların sıralamalarına da bakılmasını öneririz.

Peki, bu sıramalar neden önemli derseniz, durumu size şöyle açıklayabiliriz…

Yolcular hızlı bir hafta sonu gezisi için A noktasından B noktasına gitmek istediklerinde, hangi havayolu ile uçacağına karar verirken baktıkları en büyük faktörlerden biri tabii ki de biletin ücreti olacaktır. Bu çok doğal. Önemli olan varış noktasıysa, normalin altında bir seyahat deneyimi için harcanan birkaç saat, çoğu için pratik bir seçim olacaktır.

Ancak fiyat ve rahatlık eşit derecede önemli olduğunda ya da bir gezgin yolculuğun mümkün olduğunca keyifli geçmesinden emin olmak isterse, işte o vakit bu sıralamalar çok daha değerli olmaktadır. Neden mi? Çünkü bu sefer çoğu kişi hızlıca internet aramasına yönelecek ve arayışa geçecektir. Sürecin raydan çıkabileceği yer burasıdır. Bu yüzden bu sıralamalar havayollarına prestij sağlamakta, güven kazandırmakta ve havayollarını arananlar listesinde en yukarıya çıkarmaktadır. Çünkü artık bu listedeki havayolları dünyaca başarısını kanıtlamış havayollarıdır.  Güvenlik, konfor ve eğlence arayan yolcular başarısını kanıtlamış havayollarına yönelecektir.

Kaynak:

  • forbes.com
  • airlineratings.com
  • airlinegeeks.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir