Parfüm / Kolonya ile Seyahat Etmek: Bilmeniz Gereken Her Şey Burada

Uzun uçuşlar ve tropikal iklimler her insanı terletir ve duş ihtiyacı yaratır. Ancak yolculuk sırasında bu durum pek mümkün değildir, bu yüzden daha akıllıca bir seçenek, en sevdiğiniz parfümü yanınızda götürmek olabilir, böylece rahatsız olmadan, utanmadan seyahat edebilirsiniz. Fakat uçaklara parfüm ve kolonya getirme konusunda bilmeniz gereken birkaç şey vardır. Bu yazıda kokulu sıvılara ilişkin her şeyi anlatacağız. Ayrıca dökülmeleri önlemek için parfümün nasıl doğru şekilde paketleneceğini öğretecek, el bagajına parfüm koymanın neden daha akıllıca bir seçim olduğuna değineceğiz.

Uçakta Kolonya veya Parfüm Şişesi Getirebilir misiniz?

Uluslararası Ulaştırma Güvenliği İdaresi’ne göre, uçaklarda el bagajında ​​ve uçak altı kayıtlı bagajda parfüm ve kolonyaya izin verilmektedir. Uçak altı bagaj için herhangi bir boyut sınırı yoktur, ancak parfümünüzü el bagajında ​​taşıyacaksanız, idarenin 3-1-1 kuralına uymanız gerekir. Esasen, 3-1-1 kuralı, el bagajındaki sıvıların 100 ml veya daha az şişelerde olması gerektiğini ifade eder. Her yolcunun yalnızca küçük şeffaf fermuarlı poşeti olabilir ve tüm sıvıları ve jelleri içine sığdırmalıdır. Yani, eğer ki kabin bagajınızda parfüm getiriyorsanız, onu banyo malzemelerinizle birlikte aynı poşette saklamanız gerekir.

Uçuşlarınızda çok fazla parfüm ya da kolonya şişesi getirirseniz, bir vergi ödemeniz de gerekebilir. Bu ekstra vergi, gümrüksüz olup olmamasından bağımsızdır. Ne zaman uluslararası seyahat ediyorsanız, sadece güvenlikten değil, gümrükten de geçersiniz. Gümrükte bagajınızda kişisel kullanım için olmayan bir miktar taşıdığınızı görülürse, sizden bir vergi ödemenizi isteyecek ya da ürünlerinize el koyacaklardır.

Parfümleri uçak altı bagaja mı vermelisiniz yoksa kabin bagajında mı götürmelisiniz?

Her zaman uçak altı kayıtlı bagaj yerine kabin içi el bagajına parfüm koymanızı tavsiye ederiz. Bildiğiniz üzere parfüm genellikle oldukça pahalıdır ve pahalı eşyalar, uçak altı kayıtlı bagajlarda ‘kaybolma’ riski ile karşı karşıyadır. Özellikle üçüncü dünya ülkelerine uçuyorsanız, parfümünüz çalınmasa bile zarar görebilir, çünkü bagajların bagaj görevlileri tarafından dikkatsizle fırlatıldığı bilinmektedir. Kabin içi bagaj söz konusu olduğunda, yukarıda da belirttiğimiz gibi parfümlerinizi 100 ml’lik kaplarla sınırlamalısınız. Küçük test numuneleriniz varsa, bunları kullanmanızı tavsiye ederiz çünkü küçük test şişesi genellikle plastikten yapılır ve dökülmez. Küçük bir plastik şişe parfümünüzün kokusuna zarar vermeyecek, kolayca birkaç hafta saklayabilmenizi sağlayacaktır. Bu da bir tatil için fazlasıyla yeterlidir.

Ancak orijinal cam şişede parfüm getiriyorsanız, parfümünüzü hem uçak altı kayıtlı bagajda hem de kabin içi el bagajında ​​doğru şekilde paketlemeniz önemlidir. Bunu yapmazsanız, bagajınızın içine döküldüğünü veya sızdığını fark edebilirsiniz. Tüm giysilerinizi, elektronik cihazlarınızı, yiyeceklerinizi mahvedebilir ve her şey parfümünüz gibi kokar. Kokunun dışarı çıkması neredeyse imkânsızdır, bu yüzden fark ettiğinizde iş işten geçmiş olabilir. Bu yüzden iyi paketlemeniz gerekmektedir.

Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

Her şeyden önce, parfüm şişenizin düzgün bir şekilde kapatıldığından emin olun. Her parfüm şişesini ayrı bir fermuarlı poşete koyun ve sıkıca kapatın. Sızdırma durumuyla karşılaşmamak için, vakumlu poşetler veya fermuarlı çantalar kullanabilirsiniz.

Uçak altı bagajda paketleyecekseniz, parfümlerinizi elbiseye sarın veya kabarcıklı ambalaj ile valizinizdeki yumuşak nesnelerin yanına koyun. Valizin yan duvarlarına yakınına yerleştirmekten kaçının.

Tüm bunları söyledikten sonra, bir de dipnot geçmek istiyoruz. Uçakla seyahat edecekseniz, uçuşunuzdan önce veya uçuş sırasında çok fazla parfüm kullanmamalısınız. Yasadışı olmamasına rağmen, yanınızda oturan kişilerde, özellikle de alerjileri veya astımı varsa, tahrişe neden olabilir ya da onları sinirlendirebilirsiniz. Tavsiyemiz, diğer yolcuları rahatsız etmemek için çok az miktarda ince kokulu parfüm kullanmanızdır.

Kaynak:

  • cleverjourney.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir